Forum www.gargangruelandia.fora.pl Strona Główna www.gargangruelandia.fora.pl
Strefa wolna od trolli
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bieżące opinie o wyborach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gargangruelandia.fora.pl Strona Główna -> Wybory 2015
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Pon 20:15, 11 Maj 2015    Temat postu:

"Pieprzone inteligenciki" to jedna strona medalu - to sierotki po UW i innych ROAD-ach, podstarzałe po-ciotki rewolucji, spotniałe z emocji czytelniczki literatury iberoamerykańskiej i krótkowzroczni badacze istoty liberté, égalité, fraternité.
Druga strona to je.ana pseudointeligencja z pierwszego (max. drugiego) pokolenia na około rządowych, urzędowych, unijnych i miejskich funkcjach i posadach.
Pierwsi albo nie wiedzą już, co czynią, albo gwoli wiersza Wieszcza strzyc po śmierci niczym strzygi zamiarują, choć doszczętnie przez ćwierćwiecze ochlokracji ogolono ich ze wszystkiego.
Drudzy gorsi - bo z cynizmem oddają głos na tego, którego prywatnie lekceważą lub nawet nim pogardzają, ale do stołków przyspawani - a tu Duda z gębą Kaczorra wychynął zza rogu....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Pon 21:39, 11 Maj 2015    Temat postu:

Cud-miód wypowiedź Wajdy i Zachwatowicz ze sztabu Bronka K.
Tego nie da się wytłumaczyć krótkim opisem: "dwie stare pierdoły".
To można zdiagnozować jako odmóżdżone odpolszczenie - jak u Kuca i odeszłego "profesora" B.
Inny świat całkiem innego narodu, dla którego pojawienie się Dudy jest jak lodowaty bicz wodny w zakładzie dla obłąkanych.
Zimno i boleśnie - a wyjścia z sytuacji ni cholery nie widać. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Curka Interpretacja
Gość






PostWysłany: Pon 22:12, 11 Maj 2015    Temat postu:

Piękne porównanie pojawienia się Dudy, no po prostu miodzio! Laughing
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 9:47, 12 Maj 2015    Temat postu:

Ulubiony klecha Jabby dał głos.
Szkoda, że jak zwykle - mógłby (ponoć ksiądz-patriota*) oddać głos w II turze dla dobra Polski i nadziei związanej z przyszłością Polaków.
Ale nie - jak zwykle wolał o (d)Upie.
Dodał niepełnosprawnych - szkoda, że nie umysłowo przy oczywistym założeniu, że systemowy układ Duda&Zło zasypie pamięć o Wołyniu ziemią z masowych grobów niepełnosprawnych obywateli IV RP.
Od dawna zastanawia mnie, czy Isakowicz-Zaleski jest agentem wpływu czy jedynie własnej głupoty?
Dodając jakieś indywidua typu Węgrzyn od rajdu Katyńskiego, czy kilku z kandydatów na kandydatów na żyrandolistów - odnoszę wrażenie, że badania psychiatryczne winny być obowiązkowe dla każdego mającego zamiar pełnić, wypełniać, działać i oddziaływać powyżej poziomu własnej klatki schodowej.
Zdrowiej i normalniej pewnie by było.

* - "ksiądz patriota" brzmi dość wieloznacznie... Wink


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Wto 9:48, 12 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 9:50, 12 Maj 2015    Temat postu:

Curka Interpretacja napisał:
Piękne porównanie pojawienia się Dudy, no po prostu miodzio! Laughing


Dziękuję i gratuluję Curce gustu. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 10:32, 12 Maj 2015    Temat postu:

Kukiz bezapelacyjnie wygrał w Anglii, co mnie specjalnie nie dziwi, bowiem tam głosuje zmywak.
Kukiz to kandydat tych, którzy w obiecanki PO uwierzyli, ale albo nie załapali się czy zwyczajnie nie zdążyli, albo po prostu - zbyt głupimi byli.
To zalążek partii niepokochanych i z góry odrzuconych, czyli może...lumpenproletariatu?
Nie wiem, jak toto nazwać, ale wiem, że intelektualnie i ideologicznie WRÓĆ! - jaka znów "ideologia", gdy "JOW-y" i "antysystem" mają być receptą na wszystko.
No i jeszcze oszołomy w typie Isakowicza-Zaleskiego.
Przyszła ewentualna partia Kukiza to (dla dużej części jego wyborców) bunt w typie orwellowskiego "Folwarku", protest dołów p-ko okłamaniu i p-ko tym, którzy z dołów wychodząc całkiem o nich zapomnieli.
Nie jestem zwolennikiem władzy ulicy ni proletariatu, jestem zwolennikiem cywilizowanego trzymania plebsu za mordę.
Niestety, nie urodziłem się we właściwym miejscu i właściwym czasie.
Ale Duda ma nadal mój głos.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 10:38, 12 Maj 2015    Temat postu:

Na koniec - Kukiz wart Komorowskiego, bo obydwaj ch.ja warci. Nawet gdy Kukiz w jakiś tam sposób wskaże Dudę, zdania nie zmienię.
Nie cierpię Janków Muzykantów i innych nawiedzeńców, którym cuś tam się objawiło.
Szkoda, że lud głupi to kupi.


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Wto 10:41, 12 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
morpork
Bywalec



Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 1903
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 11:35, 12 Maj 2015    Temat postu:

W niedalekim zakładzie karnym Komorowski wygrałby w pierwszej turze.
[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 12:25, 12 Maj 2015    Temat postu:

62-241 ŻYDOWO

Morpork, skończ wreszcie z tym antysemityzmem Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Morprechotek kalkulator
Gość






PostWysłany: Wto 12:29, 12 Maj 2015    Temat postu:

A Kukiz z Ogórkiem łeb w łeb, po 13,28% Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lutnia
Bywalec



Dołączył: 24 Mar 2011
Posty: 2557
Przeczytał: 8 tematów


PostWysłany: Wto 12:45, 12 Maj 2015    Temat postu:

Adres ARESZT ŚLEDCZY
Bytom

Wrocławska 4
41-902 Bytom
Gmina m. Bytom
Powiat Bytom
Województwo śląsk

Wyniki wyborów w Komisji
Numer obwodu - 78
Lp Imię i nazwisko Liczba oddanych głosów Wynik wyborczy (%)
1 Braun Grzegorz Michał 0
0.00%
2 Duda Andrzej Sebastian 9
6.52%
3 Jarubas Adam Sebastian 0
0.00%
4 Komorowski Bronisław Maria 97
70.29%

5 Korwin-Mikke Janusz Ryszard 2
1.45%
6 Kowalski Marian Janusz 2
1.45%
7 Kukiz Paweł Piotr 15
10.87%
8 Ogórek Magdalena Agnieszka 7
5.07%
9 Palikot Janusz Marian 5
3.62%
10 Tanajno Paweł Jan 0
0.00%
11 Wilk Jacek 1
0.72%
[link widoczny dla zalogowanych]

Byłe poniemieckie więzienie w centrum miasta, jest tam również szpital, gdzie mnie przewieziono z internowania w Zabrzu Zaborzu. Klawisze-sadyści, skóra "cierpnie" gdy sobie ich przypomnę. Ale lekarzy wspominam bardzo ciepło, pomagali MI jak mogli...............

Dziś, jak widać wygrywa tam w cuglach, BUL z Budy Ruskiej................
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
morpork
Bywalec



Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 1903
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 12:59, 12 Maj 2015    Temat postu:

Hm. A w areszcie śledczym w Poznaniu Komorowski ma "tylko" 52%. Tylko... 3 punkty więcej niż w całym Poznaniu. Embarassed
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
morpork
Bywalec



Dołączył: 11 Mar 2013
Posty: 1903
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Wto 13:03, 12 Maj 2015    Temat postu:

Na Pradze Północ a Południe są bardzo duże dysproporcje w wynikach. Która Praga jest podróbką? Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gargangruel
Administrator



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 6102
Przeczytał: 19 tematów

Skąd: ZE SREBRNEGO NOWIU

PostWysłany: Wto 13:14, 12 Maj 2015    Temat postu:

Praga Północ to Stara Praga, Szmulki, Pelcowizna i tak zwana Nowa Praga, która tak całkiem nowa nie jest.
Praga Południe to Kamionek, Grochów, Saska Kępa i Gocław.
Jedynie Kamionek, to Praga.

Tak naprawdę Praga to Stara Praga, Kamionek, Szmulki i najstarsza część Nowej Pragi czyli okolice Wileńskiej, Stalowej i Szwedzkiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gargangruel
Administrator



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 6102
Przeczytał: 19 tematów

Skąd: ZE SREBRNEGO NOWIU

PostWysłany: Wto 13:20, 12 Maj 2015    Temat postu:

PS. Nie muszę chyba dodawać, że dla mnie Praga, to Stara Praga, no i ta najstarsza część Nowej Pragi.
Reszta się nawet Praga nie nazywa.
Wink Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 13:34, 12 Maj 2015    Temat postu:

Gargangruel napisał:
Praga Północ to Stara Praga, Szmulki, Pelcowizna i tak zwana Nowa Praga, która tak całkiem nowa nie jest.
Praga Południe to Kamionek, Grochów, Saska Kępa i Gocław.
Jedynie Kamionek, to Praga.

Tak naprawdę Praga to Stara Praga, Kamionek, Szmulki i najstarsza część Nowej Pragi czyli okolice Wileńskiej, Stalowej i Szwedzkiej.


A Rafał Praga od Expressu to Praga czy nie?
A i jeszcze ta nad Wełtawą to tyż nie? Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Morprechotek filmowiec
Gość






PostWysłany: Wto 13:48, 12 Maj 2015    Temat postu:

Wypowiedział się Kwach: najważniejsze dla Polski jest doświadczenie, kapitał zaufania i kontakty, jakie zdobył Komorowski.

I tu mam pomysł na spot:

Jakie kontakty?
Kontakt z Obamą, któremu obraził żonę? (tu zdjęcie lub filmik)
Kontakt z Merkel, przed którą rozsiadł się w fotelu? (tu zdjęcie lub filmik)
Kontakt z Sarkozym, któremu dał moknąć na deszczu? (tu zdjęcie lub filmik)
Kontakt z królową Szwecji, której buchnął kieliszek? (tu zdjęcie lub filmik)
Czy kontakt z Japończykami, u których skakał po krzesłach? (tu zdjęcie lub filmik)

Sztab hurem: Ja mówię obciachowi NIE !
Kurtyna.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Wto 14:03, 12 Maj 2015    Temat postu:

Morprechotek filmowiec - już pisałem, że jako spot wystarczą gafy Komorowskiego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
babapl
Bywalec



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 2264
Przeczytał: 5 tematów


PostWysłany: Wto 19:37, 12 Maj 2015    Temat postu:

Jak to jednak arystokrata zawsze wyjdzie z człowieka!

Młody człowiek pytał jak się dorobić mieszkania, jeśli jego siostra pracę znalazła po trzech latach i zarabia 2 tysiące.
-No, musi znaleźć inną, wziąć kredyt – odpowiedział Chrabia.

Maria Antonina też w braku chleba radziła jeść ciastka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Śro 8:46, 13 Maj 2015    Temat postu:

Na onet.pl cytują wypowiedź Ludwika Dorna dla GW.
I ja zacytuję drobny fragment słów dawnego trzeciego bliźniaka.

"- To fascynujące zjawisko. Podejrzewam, że wyborcy Kukiza są swoistym fenomenem społeczno-kulturowym, który został wyartykułowany politycznie. To subkultura odrzucenia systemu związana z poczuciem bycia odrzuconym przez system. Efekt między innymi boomu edukacyjnego ostatnich 20 lat, kiedy w licznych prywatnych szkołach wyższych milionom młodych ludzi dano za prawdziwe pieniądze fałszywe wykształcenie bardzo niskiej jakości, rozbudzając w nich jednocześnie nadzieje i aspiracje - podkreśla Dorn."

Pod tymi słowami jakieś idiotyzmy Muńka Staszczyka i Sipowicza od Kory o "buncie", "ruchu" i innych pijerdołach.
Kukiz to piąta woda po Anonymusie, iluzoryczna szansa dla ludzi z bezkształtnymi maskami miast twarzy.
Elektorat Kukiza to taki jesiotr baaaardzo drugiej świeżości, to ludzie drugiej kategorii - bis. Odrzuceni, bo niemożliwi (ze swymi wygórowanymi w stosunku do dyspozycji nadziejami i aspiracjami) do zaakceptowania. Zagospodarowania w takiej, a nie innej sytuacji gospodarczej - tym bardziej.
Ale tego w demokratycznym kraju nikt im prosto w oczy nie powie.
A taki czy inny system i tak ich z czasem wchłonie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Curka Omnipotencja
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2014
Posty: 330
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Śro 10:01, 13 Maj 2015    Temat postu:

Byle nie skończyli jak Samoobrona i Lepper.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lutnia
Bywalec



Dołączył: 24 Mar 2011
Posty: 2557
Przeczytał: 8 tematów


PostWysłany: Śro 11:23, 13 Maj 2015    Temat postu: „W II turze zagłosuję na Pawła Kukiza!”.

Namawiają, by w II turze głosować na... Kukiza. Za prowokacją stoi zwolennik Komorowskiego



Internauci zauważyli pojawienie się na Facebooku zastanawiającej akcji „W II turze zagłosuję na Pawła Kukiza!”. Co ciekawe przed całą inicjatywą swoich wyborców ostrzegł na Twitterze sam Paweł Kukiz, który apeluje, żeby uważać na tego typu działania i „oddzielić ziarno od plew”.



Pikanterii całej sprawie dodaje fakt, że internauci ustalili, iż mężczyzna, który rozsyłał zaproszenia do dołączenia do akcji „W II turze zagłosuję na Pawła Kukiza!”, pojawia się na Facebooku na zdjęciach pod Bronkobusem, trzymając w ręku transparent z hasłem „Popieram Komorowskiego”.
[link widoczny dla zalogowanych]

Co oni jeszcze wymyślą?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Śro 11:47, 13 Maj 2015    Temat postu:

Jedynie Lech Kaczyński był z innej bajki.
No właśnie - był.
Najpierw Bierut, potem Jaruzelski - obaj z jednej chlewu, choć temu ostatniemu przynajmniej (inne czasy, Panie) zestarzeć się udało. Potem "trybun" ludzi pracy z Matką Boską w klapie i sieczką w zadufanym łbie. Po nim nowoczesny i otwarty na zmiany karierowicz podatny na filipińską odmianę pomroczności jasnej.
Lech Kaczyński - obrzucany kartoflanym gnojem, zlikwidowany w Smoleńsku. Oskarżany POŚMIERTNIE o brak obecności brata-bliźniaka na pokładzie Tu-154. By było całkiem pozamiatane....
Potem matoł uwikłany w rodzinno-towarzyskie koneksje z ubecją i WSIą.
Matoł kompletny - jednocześnie smutne świadectwo klasy i prawdziwości peerelowskich dysydentów - w większości fuckin' bachorów systemu.
Jak nie rewizjoniści, to sterowalne matoły jedynie.
No i te cholerne Kaczory, których do jednej ni drugiej grupy przypisać trudno.
Kukiz rzucił propozycję - na poły jarmarczną, ale czy wybory nie są jarmarkiem cudów, na poły egocentryczną - natomiast całkowicie zgodną z linią kampanii Andrzeja Dudy i do tego nieoczekiwanie atrakcyjną, bo domniemana (o ile Bronek przyczłapie) debata rozegra się pomiędzy prowadzącym amatorem, matołem i człowiekiem, który wie, że może i potrafi.
PBK może odmówić - i to mu zalecają jego przyboczni. Lepiej kupie cicho siedzieć w doopie niż puścić kolejnego, tym razem medialnie nagłośnionego bąka.
Bo takiego smrodu żaden mendialny dezodorant już nie usunie.


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Śro 12:14, 13 Maj 2015, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info JOWy
Gość






PostWysłany: Śro 15:05, 13 Maj 2015    Temat postu:

Jak wyglądałby polski parlament, gdyby weszli do niego posłowie wybrani w systemie jednomandatowych okręgów wyborczych (JOW), czego domaga się Paweł Kukiz? Tygodnik „Polityka” przeprowadził symulację.
Dziennikarze do symulacji wykorzystali wyniki wyborów parlamentarnych z 2011 roku. Platforma Obywatelska zdobyła wówczas 39 proc. głosów, PiS – około 30 proc., Ruch Palikota wziął 10 proc., a PSL i SLD po mniej więcej 8 proc. Gdyby Polskę podzielić na 460 okręgów, z których na Wiejską dostawałby się tylko jeden poseł, który zdobył największą liczbę głosów, podział mandatów w ławach poselskich wyglądałby zupełnie inaczej niż procentowe wyniki wyborów.
Jak podaje tygodnik „Polityka”, według systemu JOW, Platforma wprowadziłby do Sejmu 306 posłów, PiS – 151, PSL – 3, a SLD – 0.
Z symulacji wyraźnie wynika, że system JOW sprzyja zwycięzcom, a wycina partie z mniejszym poparciem. Przewaga PO nad PiS wynosząca około 10 punktów procentowych pozwoliłaby wprowadzić Platformie Obywatelskiej dwa razy (!) więcej posłów do Sejmu niż Prawu i Sprawiedliwości.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Śro 16:10, 13 Maj 2015    Temat postu:

"Pełny szacun" czyli Bronek jest nadal cool.
Kopaczowa - powiatowa konowałka na zbyt wysokim stolcu dała głos, w którym zastanawia się nad rolą Pawła Kukiza.
Artysta, dziennikarz, konferansjer, polityk?
A pani co - pani Kopacz - ćwok, wypłosz czy polityczne "nic"?
"Szacun" w ustach Kopaczowej brzmi naturalnie i trendy, tak jak trendy jest nasza prajm minister.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Śro 18:35, 13 Maj 2015    Temat postu:

To też wybory.
Z onet.pl

"Osiemnastoletni Adrian ugniatał swojemu synkowi brzuch, upuszczał go z wysokości na głowę, łamał mu żebra. Dostał za to półtora roku więzienia w zawieszeniu. I po trzech latach zrobił to wszystko ponownie, tym razem swojemu kolejnemu dziecku. Obaj chłopcy na zawsze pozostaną kalekami."


Clou wszystkiego, że ktoś tam wspominał o jakiejś "terapii" w stosunku do zwyrodnialca.
On na doświadczenia medyczne, sąd na bezterminowe bezrobocie.
I to nie jest żaden świat według thora, tylko państwo surowego prawa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
babapl
Bywalec



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 2264
Przeczytał: 5 tematów


PostWysłany: Śro 18:40, 13 Maj 2015    Temat postu:

Szacun, pani premier! Grypserę niech pani ćwiczy. Może się przydać, przy takim poparciu w zuchthausach...

Była dawno temu artystka Wiesława D. Ale jak to artystka - jednym się podobała, innym mniej ...
I zdarzyło się gdzieś w Poznańskiem, że mniej zachwycony widz zakrzyknął: Wiecha, ino mi pyńdź z ty scyny!

I to zawołanie dedykuję wszystkim kopaczkom, ogórkom, jaburasom et consortes: pyńdźta z ty scyny, papudroki pieruńskie!!


Ostatnio zmieniony przez babapl dnia Śro 19:29, 13 Maj 2015, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gargangruel
Administrator



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 6102
Przeczytał: 19 tematów

Skąd: ZE SREBRNEGO NOWIU

PostWysłany: Śro 19:00, 13 Maj 2015    Temat postu:

Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Morprechotek rygorysta
Gość






PostWysłany: Śro 19:14, 13 Maj 2015    Temat postu:

Kerownik zabrania odzywania się wyłącznie emotikonkami. Czekaj, czekaj, zara(z) wyrzuci Ci wpis! Razz
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gargangruel
Administrator



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 6102
Przeczytał: 19 tematów

Skąd: ZE SREBRNEGO NOWIU

PostWysłany: Śro 19:23, 13 Maj 2015    Temat postu:

Wojewodzianko, wojewodzianko...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Temida
Gość






PostWysłany: Śro 20:29, 13 Maj 2015    Temat postu:

Pędźdoliną napisał:
To też wybory.
Z onet.pl

"Osiemnastoletni Adrian ugniatał swojemu synkowi brzuch, upuszczał go z wysokości na głowę, łamał mu żebra. Dostał za to półtora roku więzienia w zawieszeniu. I po trzech latach zrobił to wszystko ponownie, tym razem swojemu kolejnemu dziecku. Obaj chłopcy na zawsze pozostaną kalekami."


Clou wszystkiego, że ktoś tam wspominał o jakiejś "terapii" w stosunku do zwyrodnialca.
On na doświadczenia medyczne, sąd na bezterminowe bezrobocie.
I to nie jest żaden świat według thora, tylko państwo surowego prawa.


Mariusz Kamiński dostał trzy lata bezwzględnego więzienia.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Wtopa
Gość






PostWysłany: Śro 20:38, 13 Maj 2015    Temat postu:

niezalezna.pl informuje:
Okazuje się jednak, że pośpiech Komorowskiego i jego sztabowców może zakończyć się jedną wielką kompromitacją. Agnieszka Ziółkowska i Marcin Gerwin z Pracowni Demokracji napisali w oświadczeniu, że złożenie przez kandydata PO postanowienia o zarządzeniu referendum ws. JOW-ów będzie niezgodne z konstytucją i „może być podstawą do postawienia prezydenta przed Trybunałem Stanu”.

„Prezydent Bronisław Komorowski złożył projekt nowelizacji Konstytucji, który, jeżeli zostanie przyjęty, będzie umożliwiał wprowadzenie JOW-ów. Samo jednak złożenie tego projektu nie oznacza jeszcze, że Konstytucja już została zmieniona – może to dopiero zrobić Sejm większością co najmniej 2/3 głosów oraz Senat bezwzględną większością głosów (art. 235 ust. 4 Konstytucji RP). Dopóki Konstytucja nie zostanie zmieniona, nie można – na podstawie art. 125 – zarządzać referendum w sprawie, która jest sprzeczna z jej brzmieniem” – napisano w oświadczeniu.

Przedstawiciele Pracowni Demokracji uważają również, że jeżeli Bronisław Komorowski złoży w Senacie postanowienie o zarządzeniu referendum, wówczas Senat powinien odmówić głosowania w punkcie, który dotyczy JOW-ów, bo nie ma do tego podstawy prawnej. I na tym nie koniec. Według Agnieszki Ziółkowskiej i Marcina Gerwina, złożenie postanowienia będzie działaniem niezgodnym z Konstytucją RP, ponieważ nie daje ona prezydentowi takich uprawnień. „W związku z tym można rozważyć, czy nie ma tu miejsca delikt konstytucyjny – naruszenie Konstytucji niebędące przestępstwem – które będzie mogło spowodować wszczęcie procedury postawienia prezydenta przed Trybunałem Stanu” – napisali w oświadczeniu.

Także konstytucjonaliści zauważają, że referendum ws. JOW-ów stoi na bakier z konstytucją. – Referendum w sprawie jednomandatowych okręgów wyborczych, gdyby je zarządzić, odbyłoby się z naruszeniem konstytucji – stwierdził w Radiu TOK FM dr Ryszard Piotrowski, konstytucjonalista z Uniwersytetu Warszawskiego. Dodał też, że nawet jeśli referendum się odbędzie, będzie miało znaczenie polityczne, ale już nie prawne.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Śro 23:27, 13 Maj 2015    Temat postu:

Jowita Kacik - jej zajęcie to jest dopiero fucha.
Poważniej - czy to nie symptomy jakiejś (poza idiotyzmem) postępującej choroby PBK?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Przypał
Gość






PostWysłany: Czw 0:06, 14 Maj 2015    Temat postu:

Spontaniczny! W plecach miał mikrofon, a w uchu trąbkę. Wyglądało to idiotycznie.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
morprechotek konstatator
Gość






PostWysłany: Czw 0:10, 14 Maj 2015    Temat postu:

Joanna Szczepkowska do Bronisława Komorowskiego: „Pragnę zawiadomić o swojej rezygnacji z uczestnictwa w Honorowym Komitecie Poparcia”!!!

To może rzeczywiście skończy się komunizm? Wink
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Morpetki protestujące
Gość






PostWysłany: Czw 0:55, 14 Maj 2015    Temat postu:

Precz z faszyzmem, precz z komunizmem, precz z Kurakiem !
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Fakt
Gość






PostWysłany: Czw 2:00, 14 Maj 2015    Temat postu:

Na kogo zagłosujesz w 2. turze wyborów?
Na Dudę 90%
Na Komorowskiego 10%
Głosujących do tej pory: 496

fakt(kropka)pl/polityka/urzedniczka-z-kancelarii-sufluje-odpowiedzi-komorowskiemu,artykuly,544897.html
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Czw 8:15, 14 Maj 2015    Temat postu:

W salonie.24 blogerka UFKA w prostych słowach o wpływie empatii na dokonywane wybory.
Sama notka - nic odkrywczego, ale komentarze super. Kałmucy vs ludzie z Kongresówki, napływ vs ojcowizna.
Nie ma jednej Polski i nie będzie.
A niby dlaczego by w ogóle taka być miała?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Fakt
Gość






PostWysłany: Czw 14:38, 14 Maj 2015    Temat postu:

Na kogo zagłosujesz w 2. turze wyborów?
Na Dudę 88%
Na Komorowskiego 12%
Głosujących do tej pory: 1814

fakt(kropka)pl/polityka/urzedniczka-z-kancelarii-sufluje-odpowiedzi-komorowskiemu,artykuly,544897.html
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Czw 14:46, 14 Maj 2015    Temat postu:

W radio Plus Antoni Mężydło dokonywał ekwilibrystycznych ewolucji i tak sobie pomyślałem, że ch.j z tymi dysydentami p-ko komunie, skoro oni poza kilkoma zaledwie jej dziećmi byli.
I są.
Ale to już pisałem.
Antoni Mężydło - kolejna "zagubiona" menda.
A może nie menda, tylko człowiek, na którego jest jakiś tam hak?
W TVP Info Tyszkiewicz&Rutnicki przekonują, ze chłopak z biletem do Norwegii to kandydat na radnego PiS-u, zaś wczorajsza niepełnosprawna od Brąkowej suflerki - już w 2007 roku w rodzinnym Szczecinie (Stettin) zwracała się o pomoc do Brudzińskiego i jego kolegów, ale oni "zamiast pomóc, to przeznaczają środki (między innymi) na kampanię Andrzeja Dudy". Krwiopijcy istni.
Po pierwsze: Patruszew, nie "Pastuszew" (a tak wrzeszczał na ulicy).
Kto wie, ten zrozumie.
Po drugie Kossakowski - na out, bo jest zwyczajnie kiepskawy.
A do tego ma ryj dość karierowiczowski, niestety.
W sumie - brak profesjonalizmu.
Natomiast podstawowe pytanie odnośnie zastrzeżeń PP. Tyszkiewicza i Rutnickiego w sprawie niepełnosprawnej kobiety ze Szczecina - PO CO nam w ogóle władza, skoro za tyle spraw odpowiedzialna jest opozycja?
Machniom?

Wink


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Czw 15:18, 14 Maj 2015, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Pią 8:53, 15 Maj 2015    Temat postu:

Andrzej Duda - TO SIĘ UDA!
Nie chwalę dnia przed zachodem słońca, bo wiele dziwów już w życiu widziałem, ale najprawdopodobniej widzimy pierwsze symptomy "przebudzenia narodu".
Pytanie - jak z "Poszukiwanego, poszukiwanej" - jaka jest zawartość narodu w tym narodzie?
Krystian Legierski to też kawałek narodu - obok, a właściwie WŚRÓD nas.
I nie ma mowy o macierewiczowsko-kaczyńsko-dudaistycznych POLSKICH obozach koncentracyjnych, w których zgromadzi się wszystkich (wszystkie?) LGBT.
Prawo do adopcji, a prawo do godnego życia to zupełnie inne sprawy.
I Krystian Legierski - a nie jest to byle celebrycki psi ch.jek w typie Witkowskiego czy innego Jacykowa, tylko homoseksualna arystokracja - doskonale sobie zdaje z tego sprawę.
A rozmowy z Dudą (sztabem Dudy) zapewne jakieś były.
Zakulisowe, jak i (najprawdopodobniej) wiele innych, bo na tym przede wszystkim polega polityka.
Bronek zmienił hasło, zmienia image. Odłożył kotylion, bo czas beztroskiego, pozbawionego bulu cotillonu minął bezpowrotnie. Pytanie, czy glany/trampki a la Kuba Wojewódzki i narzucona na ramię ramoneska przysporzą mu głosów młodego elektoratu Kukiza.
Gdyby tak jeszcze jakaś wypasiona dziara na łydce, dobrze nabita pieszczocha i wydobywające się z ust prezydenta gromkie "JOŁ!" - to może i cuś by z tego było.
Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info PijaR
Gość






PostWysłany: Pią 10:30, 15 Maj 2015    Temat postu:

Andrzej Duda jest jak Barack Obama, a Bronisław Komorowski jak jego nieudana kopia, która na siłę próbuje udawać, że jest wśród ludzi. Piotr Tymochowicz bardzo ostro skomentował w Superstacji błędy urzędującego prezydenta.
superstacja.tv/Wiadomosc/Prezydent_Pokazal_Ze_Ma_W_D_Wyborcow__Tymochowicz_Ostro_O_Komorowskim,1446410/Polecane/index.html
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Pią 13:52, 15 Maj 2015    Temat postu:

W kałuży wymię (nic osobistego w stosunku do obecnej First Lady) dolony mętlik i wszelkie zgromadzone tam robactwo, udające przez wiele lat złote rybki w krystalicznie czystej wodzie uderzyło w lament czy inny łabędzi śpiew.
Przez wiele lat, a nie ukrywam, że geneza sięga 1944 roku - brzydotę pięknością (tę zaś w najlepszym przypadku "brzydką panną na wydaniu" nazywano) określano i za wzór grzecznym dzieciom stawiano.
Taką jak ta Sawicka Hanka, co w ciąży była, chłopa nie miała i o Polskę walczyła czy innych, których kule ni stryczek prawa nie miały się imać.
Mać, mać...nawet kurważeszmać, jak se człek pomysli o takim na ten przykład Karolaku Tomaszu - dziecku oficerów LWP. Znaczy oficera i oficerki, choć oficerek to to czerwone kurewstwo nosić nie umiało i do knajp na koniach nie wjeżdżało.
Konia to przyjaciółka Matki zobaczyła w salonie (nie, nie tym 16-metrowym na IV piętrze warszawskiego Rakowca, tylko w rodzinnej willi swego ojca - przedwojennego dyrektora Papierni w Konstancinie-Jeziornie), gdy wróciła z popowstaniowego obozu, ale ci zza Buga szybsi, bo nie spieszeni, byli.
Potem ich wywiało na ZZ i stamtąd, jak każda MNIEJSZOŚĆ, władzę od lat notorycznie wspierają.
"Hajnówka" - muszę GGGuru za wszelkie świętości zaklinać, bo gotów tam pojechać z kilkoma Mołotowami pod pachą, by lud tamtejszy zasiedziały nieco rozruszać.
P-ko niewyobrażalnemu cymbałowi, który przez to obciachowe cymbalstwo wcale groźnym i przebiegłym być nie przestaje, staje przeciwnik - jak na nasze poskomunistyczno/postpanszczyźniane realia - KOMPLETNY.
I nawet ci z bielmem na jednym oku to widzą i czują, że zmiana nie musi być na gorsze.
Oczywiście całkiem zaślepieni w ustawicznym kręceniu lodów nie odpuszczą do końca.
Bo (mam nadzieje, że tak samo uważa Andrzej Duda) dla nich nie ma zmiłuj się.
Brąk (przy coraz bardziej "delikatnej" aprobacie mendiów) idzie na pożarcie, ale to tylko nieco opóźni pogoń lwa za uciekającymi hienami.
Jeżeli będzie inaczej, to faktycznie ch.j doopa i kamieni kupa.
Amen.


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Pią 13:54, 15 Maj 2015, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Info Brunek
Gość






PostWysłany: Pią 14:12, 15 Maj 2015    Temat postu:

wmeritum(kropka)pl/ksiazka-wojciecha-sumlinskiego-o-b-komorowskim-wycofywana-ze-sprzedazy/

Jeden z użytkowników serwisu internetowego Wykop.pl opublikował screen-shot swojej e-mailowej rozmowy z pracownikiem księgarni. Internauta zamówił w niej książkę Wojciecha Sumlińskiego pt. „Niebezpieczne Związki Bronisława Komorowskiego”, okazało się jednak, że publikacja nie może zostać mu dostarczona.
Pracownik księgarni we wspomnianym e-mailu pisze, że „dostaliśmy od dystrybutora wezwanie do zwrotu i nie wprowadzania do obiegu książki o Komorowskim”.
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lutnia
Bywalec



Dołączył: 24 Mar 2011
Posty: 2557
Przeczytał: 8 tematów


PostWysłany: Pią 20:01, 15 Maj 2015    Temat postu:




źródło: pbs.twimg.com

Ale najciekawszy jest okres sprzed zatrudnienia w gabinecie politycznym ówczesnego szefa resortu Grzegorza Schetyny.Pani Kacik była zatrudniona w firmie MAW TELECOM INTL” S.A, która przed tragedią smoleńską wygrała przetarg na remont tupolewa o numerze bocznym 101.Firmę wskazała jak wiadomo Federacja Rosyjska.

Na fejsbukowym profilu pani Kacik chwali się koleżanką z Lubina, która…jest w grupie aktualnie wspierającą w tym mieście Pawła Kukiza. Oczywiście to o niczym nie świadczy. Pani Jowita ma jeszcze kilka bardzo przydatnych sprawności.Oto jedna z nich:

Zespół realizujący: docent dr Helena Kajetanowicz

Manipulacja decyzją i wizerunkiem przeciwnika PKH003519C
Manipulation 2ECTS

Treść kursu: Kurs stanowi skrócone kompendium wiedzy na temat wiedzy i technik manipulacji współczesnego świata. Szczególne rozszerzenie znajdzie tematyka związana z manipulacją w mediach, polityce oraz dyskredytacji wizerunkowej przeciwnika.
Zespół realizujący: mgr Jowita Kacik
[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]
.............................................................................

I wszystko jasne!
Wart Pac pałaca, a pałac Paca - pasuje jak ulał........................
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Pią 22:06, 15 Maj 2015    Temat postu:

Kiedyś tam zacząłem pisać u Matki Kurki, ale przestałem, czemu się tu nieco dziwowano.
Tytułem "wytłumaczenia" mej decyzji (mocne słowo! Wink ) polecam dzisiejszy post MK zatytułowany: "Komorowski przegrywa prezydenturę, bo tego chce silniejsza połowa PO i bezpieki", a w nim szczególnie (jedynie) to, czego nie napisał.
Ale (jak to u niego zwykle) złe ziarno zostało zasiane....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Sob 8:50, 16 Maj 2015    Temat postu:

Nic się w Polsce nie dzieje, to i brak wpisów.
Nic dziwnego - nie ma co pisać o niczym. Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Sob 9:30, 16 Maj 2015    Temat postu:

Włączyłem w Radio Warszawa 106.2 FM studio "Floriańska 3" - jakiś ksiądz, Żukowski, Zaremba i Pawlicki.
Słucham, ale raczej bez przekonania.
Ble, ble, ble - w sumie tu (gdy toto żyje) poziom raczej nieco wyższy.
Maciej Pawlicki gada dobrze i treściwie, ale reszta zagaduje.
Dyskutanci (i słusznie) poświęcają dużo miejsca debacie w TVN 24, w trakcie której może wylać szambo. Takie z półki zainteresowań zawodowych suflerki Jowity Tacik.
Poza tym Panowie pierdzielą o "młodych ludziach".
A mnie zastanawia, jak GŁUPI mogą być ci "młodzi ludzie", którym tyle czasu musiało zabrać przekonanie się o bezsensie zaboru babcinego dowodu.
Niestety - nie widzę przyszłości Polski opartej na takim pokoleniu. Ale to już nie tylko wina prawie 10 lat PO i PBK...
Aha'
Proamerykański PiS wzmocniony wizualnie stricte amerykańskim (Underwood&Kennedy) Prezydentem może na wiele lat stać się partią....
No właśnie: przebudowy czy władzy?
Mam swoje lata, ale wciąż mam nadzieję, że polski neokonserwatyzm (oby taki się w końcu wykształcił) pozbędzie się łatki ciemnogrodu, bo ta donikąd nie prowadzi.
Ps.
Udział księdza w dyskusji sprowadza się do odpowiedzi na sztampowe pytanie: "Jak zagłosują katolicy?"
Być może nieco inaczej niż filateliści, o filumenistach nie wspominając. Wink
Wow!
Jako piosenkę puścili "Wojtka" - o misiu znaczy. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy


Ostatnio zmieniony przez Pędźdoliną dnia Sob 9:37, 16 Maj 2015, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gargangruel
Administrator



Dołączył: 23 Mar 2011
Posty: 6102
Przeczytał: 19 tematów

Skąd: ZE SREBRNEGO NOWIU

PostWysłany: Sob 9:55, 16 Maj 2015    Temat postu:

Ten ksiądz to Henryk Zieliński, red-nacz tygodnika diecezji praskiej "Idziemy".
Polecam jego komentarze na stronie "Idziemy", bardzo dobre. W ogóle "Idziemy" to bardzo przyzwoity tygodnik. Kupuję i czytam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pędźdoliną
Bywalec



Dołączył: 27 Mar 2015
Posty: 1867
Przeczytał: 2 tematy


PostWysłany: Sob 11:12, 16 Maj 2015    Temat postu:

Gargangruel napisał:
Ten ksiądz to Henryk Zieliński, red-nacz tygodnika diecezji praskiej "Idziemy".
Polecam jego komentarze na stronie "Idziemy", bardzo dobre. W ogóle "Idziemy" to bardzo przyzwoity tygodnik. Kupuję i czytam.


Istotnie.
Stara się nie wchodzić w doopy, ale prosto do głowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.gargangruelandia.fora.pl Strona Główna -> Wybory 2015 Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 9 z 14

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin